DNS aanpassen ivm migratie

Door de migratie welke heeft plaats gevonden op 3 juni (00:00 uur) dient de DNS van gepubliceerde websites te worden aangepast. Op het dashboard van jouw Mach3Blocks account vind je instructies voor het aanpassen van de DNS per gepubliceerde website. Wanneer de DNS van een website is aangepast zal deze automatisch van het overzicht verdwijnen. Dit kan maximaal 24 uur duren in verband DNS caching.

De melding op het dashboard ziet er als volgt uit als je actie moet ondernemen:

Klik op de link "klik hier voor de instructies per website" om de DNS instructies per website te bekijken.
Je ziet dan een vergelijkbaar scherm zoals hieronder:

In de kolom "actie" staat wat je moet doen met betrekking tot het betreffende DNS-record. Bijvoorbeeld: toevoegen, wijzigen of verwijderen. We enkel de hoogst noodzakelijke records getoond in dit overzicht.

Heb je geen melding zoals hierboven op het dashboard?
Wanneer alle nieuwe DNS instellingen goed zijn doorgevoerd dan zie je onderstaande melding:

Help waar kan ik mijn DNS aanpassen?
Weet je niet meer bij welke provider jouw domeinnaam geregistreerd is? Hieronder volgt de uitleg hoe je hier achter kunt komen.

Met DNS koppel je een domeinnaam aan een bepaalde server op het internet. De DNS staat bij de provider waar je jouw domeinnaam hebt geregistreerd. Dat wordt ook wel de registrar genoemd van jouw domeinnaam. Heb je geen idee bij welke provider jouw domeinnaam staat dan kun je dat bijvoorbeeld hier opzoeken: https://shop.whois.com/ Vul in het zoekvenster jouw domeinnaam in en klik vervolgens in de resultaten achter jouw domeinnaam op de knop "whois". Vervolgens verschijnt in het scherm een tekst waar onder andere de registrar wordt genoemd.