Menuitem zonder achterliggende pagina

Er zijn situaties waarbij een bepaald menuitem geen achterliggende pagina heeft. Zo'n menuitem heeft dan vaak wel onderliggende subpagina's die bereikbaar dienen te zijn vanuit het menu. Je wil echter geen lege pagina tonen. In dat geval zijn er twee mogelijkheden.

Optie 1: Link uitzetten

Iedere pagina heeft een standaard link naar de eigen pagina. Deze link kan uitgezet worden en indien gewenst worden verwezen naar een andere pagina. Indien de standaard link uitgezet is dan heeft de betreffende pagina in het menu geen link.

1. Ga naar de pagina-instellingen.
2. Klik op tabblad "Link"

3. Vink de "standaard" link uit om de klikmogelijkheid in het menu uit te schakelen.

Optie 2: Link naar de eerste subpagina

Link de betreffende hoofdpagina naar de eerste subpagina. Dit kan door naar de paginainstellingen te gaan van de hoofdpagina en vervolgens onder tabblad "link" de link in te stellen naar de eerste subpagina.

Vink de optie "standaard" uit.

Selecteer de gewenste link.

De pagina linkt nu door naar de opgegeven link, waardoor de bezoeker niet op een lege pagina uitkomt.

Optie 3: Blokkeer de klikmogelijkheid

De tweede optie is om de klikmogelijkheid op de hoofdpagina uit te schakelen. Dat kan door gebruik te maken van een maatwerk script. Lees hier meer