SPF record toevoegen

Iedere Mach3Blocks website kan meerdere formulieren bevatten. Deze formulieren worden per e-mail verzonden naar de beheerders. De e-mailadressen welke ingevoerd zijn bij "Ontvanger e-mailadres(sen)" ontvangen de verzonden formulieren (uitleg koppelingen instellen).

Om de kans te vergroten dat de mailprovider van de ontvanger de mail accepteerd en niet aanmerkt als SPAM dient een SPF record te worden toegevoegd aan de DNS van de website/domeinnaam. De instructies voor het toe te voegen record worden getoond in Mach3Blocks onder het "pakket" van de website.

Op deze pagina wordt het SPF record getoond onder de andere DNS instellingen welke nodig zijn om de website online te zetten. Mach3Blocks haalt de bestaande SPF recordinformatie op en voegt hier de benodigde informatie voor de formulieren op de website aan toe. Neem dit SPF record dus exact over.

Hieronder staat een voorbeeld record:

Het is niet mogelijk om aanvullende maatregelen als DKIM/DMARC in te stellen Mach3Blocks websites/formulieren.

Vragen over DNS?
Eventuele vragen over het aanpassen van de DNS kun je terecht bij jouw domeinnaamleverancier. Vaak kun je de gewenste DNS instelling zelf doorvoeren via het controlpanel of de wijziging mailen naar de supportafdeling van deze leverancier.