Mediacollectie invoeren

Publicatiedatum: 22 december 2022

Wanneer een collectie een mediacollectie veld heeft dan is het mogelijk om per item een mediacollectie in te voeren. Een mediacollectie wordt ook wel een galerij genoemd.

Een mediacollectie wordt gevuld door hiervoor een mediacollectiemap aan te maken in bestandsbeheer. Hieronder volgen de stappen om dit te realiseren. Er moet dan wel eerst een mediacollectieveld aangemaakt zijn.

Mediacollectie invoeren per item

Stap 1: Ga naar de beheeromgeving van de betreffende collectie.

Stap 2:
Klik op het item dat je wil voorzien van een mediacollectie.
Klik daarvoor op het potloodicoon achter het betreffende item.

Stap 3:
Klik achter het mediacollectie veld op "bladeren".
Je komt nu in de bestandsbeheeromgeving. Hier dien je per item een mediacollectiemap aan te maken (zie volgende stap).

Stap 4:
Klik achter "mijn bestanden" op de drie puntjes.
Vervolgens klik je op "mediacollectie toevoegen".

Stap 5:
Geef de map een naam, bijvoorbeeld de naam van het item.
Klik vervolgens op het groene vinkje om de map op te slaan.

Stap 6:
Selecteer vervolgens de zojuist aangemaakte map en upload foto's.
Het uploaden van foto's kan door op de button "bestanden uploaden" te klikken.

Stap 7:
Klik vervolgens op de button "Invoegen".
Deze button staat onderaan de pagina.

Herhaal bovenstaande stappen voor ieder item. Door bij een item een andere mediacollectiemap aan te klikken kun je eenvoudig dezelfde map aan meerdere items koppelen.