Items volgorde/sorteren

De volgorde van de items in een collectie kan op twee manieren worden ingesteld. Vanuit de editor kan de volgorde aangepast worden en vanuit de collectiebeheeromgeving.

Vanuit de editor de volgorde instellen
Activeer het blok waarin de collectie zich bevindt. Dit doe je door op het potloodje rechts naast het blok te klikken. Vervolgens ga je met de muis over het item heen dat je wil aanpassen qua vormgeving. Er verschijnt nu een context-menu boven het item (zie afbeelding hieronder). Klik op de pijltjes om het item naar achteren of naar voren te verplaatsen.

Vanuit de collectiebeheeromgeving de volgorde instellen
Ga vanuit het websiteoverzicht naar de collectiebeheeromgeving (Klik op de collectie waarvan je de volgorde wil aanpassen) of klik vanuit de editor direct door naar de collectie. Deze laatste optie wordt getoond bovenaan in de rechterkolom wanneer het blok met de collectie geactiveerd is met het potloodje.

Figuur onder: Klik op tabblad collecties om de collecties te bewerken.

Figuur onder: klik op de collectie welke je wil gaan aanpassen.

Figuur onder: Klik en sleep een item in de juiste volgorde door op de drie puntjes voor het item te klikken en de muis ingedrukt te houden. Sleep het item naar de juiste plaats. Op de plaats waar het item geplaats gaat worden verschijnt een blauwe lijn.

Figuur onder: Vanuit de editor kun je ook direct doorklikken naar een collectie.
Klik op de knop naast het blok in de editor om naar de bijhorende collectie te gaan.