Paginatitel instellen

De paginatitel wordt getoont in het tabblad van de browser wanneer de betreffende pagina in het scherm staat. Daarnaast wordt deze titel getoond in de zoekresultaten van Google. Het is dus een belangrijke titel om in te vullen met de juiste tekst.

De paginatitel staat bovenin de HTML-code van je webpagina en daar ziet het er ongeveer zo uit:

< head >
   < title > Meubelmakerij van Dam, voor kwaliteitsmeubels op maat. < /title>
< /head >

Video: Paginatitel invoeren (meta-title)

Tip: Neem zoektermen op in de paginatitel.

Aandachtspunten:

• Maak de paginatitel niet langer dan 70 karakters. Google laat er niet meer zien
  • Plaatst de belangrijkste zoektermen vooraan
  • Indien je de zoekterm twee keer kunt toepassen kun je dit doen
  • Maak er een duidelijke zin van en prop het niet vol met andere termen
  • Zorg dat de paginatitel de lading dekt van de inhoud van de pagina
  • Bedenk voor elke pagina een relevante titel