10. Links maken

In Mach3Blocks kun je naar heel veel verschillende zaken links leggen. Hieronder volgt een overzicht van alle linktypes en de bijhorende mogelijkheden.

• Een link naar een pagina
  • Een link naar een blok
  • Een link naar een afbeelding
  • Een link naar een video bestand
  • Een link naar een video URL
  • Een link naar een document
  • Een link naar een URL
  • Een link naar een e-mailadres
  • Een link naar een telefoonnummer

Pagina link
Je kan heel eenvoudig een link leggen naar iedere pagina van de website. Je hoeft hiervoor alleen de betreffende pagina te selecteren en Mach3Blocks zorgt voor de rest.

Video: Link naar een pagina leggen

Blok link
Een link naar een blok geeft je de mogelijkheid om bezoekers met een simpele klik naar een ander deel van de pagina te laten navigeren. Geef de blokken waar je naar wil navigeren een naam zodat deze in de lijst met mogelijke blok-links verschijnen.

Video: Links naar blokken maken

Afbeelding link
Leg je een link naar een afbeelding dan maakt Mach3Blocks automatisch een pop-in voor je aan waarbinnen de afbeeldingen boven de website wordt getoond. Wanneer in hetzelfde blok meedere links staan naar afbeeldingen dan worden er automatisch pijltjes links/rechts toegevoegd zodat de bezoeker eenvoudig door alle afbeeldingen binnen het blok kan navigeren.

Video: Link naar afbeelding leggen (in pop-in)

Video link
Een link naar een video kun je op twee manieren leggen. De beste optie is het linken van een video welke op een externe videosite staat zoals Youtube of Vimeo. Je kan ook een video uploaden in Mach3Blocks en daar een link naar leggen maar deze wordt dan niet gestreamd zoals dit bij videosites zoals Youtube en Vimeo wel gebeurt.

Video: Link naar video leggen (in pop-in)

Document link
Met een link naar een document maak je het de gebruiker makkelijk om documenten te downloaden van jouw website. Je kunt links leggen naar verschillende soorten bestanden zoals onder andere PDF. Deze bestanden upload je in Mach3Blocks.

Video: Link naar document leggen (download)

Externe link
Een link naar een externe URL maakt het mogelijk om naar andere websites te linken. Mach3Blocks zorgt er automatisch voor dat deze links altijd in een nieuw venster of tabblad geopend worden. Voor de techneuten: Je hoeft dus zelf geen "target" op te geven.

Video: Externe link leggen

E-mail link
In Mach3Blocks kun je eenvoudig links leggen naar e-mailadressen. Wanneer de bezoeker op een dergelijke link klikt dan opent automatisch de mailclient van de gebruiker. Let op: Links naar e-mailadressen maken het voor spammers wel makkelijker om jouw e-mailadres te vinden en deze op te nemen in spamlijsten.

Video: E-maillink leggen

Telefoonnummer link
Wanneer je een link legt naar een telefoonnummer dan zorgt Mach3Blocks ervoor dat deze link zo wordt opgebouwd dat wanneer er op een mobiel op geklikt wordt er direct een telefoonverbinding wordt gestart. Deze functie maakt jouw website nog gebruiksvriendelijker voor mobiele gebruikers.

Video: Telefoonlink leggen