Tweestapsverificatie instellen

We nemen beveiliging serieus en met tweestapsverificatie (2FA) brengen we deze naar een volgend niveau. Iedere gebruiker kan nu zelf 2FA instellen in zijn/haar account. Hiermee moet bij het inloggen naast een gebruikersnaam en wachtwoord ook met een authenticator bevestigd worden.

Stap 1: Download Google Authenticator op smartphone

Apple Store: https://apps.apple.com/nl/app/google-authenticator/
Google Playstore: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.authenticator2&hl=nl&gl=US

Stap 2: Login in jouw Mach3Blocks account

Stap 3: Ga naar jouw account
(Rechtsbovenaan klikken op jouw naam en dan op "account")

Stap 4: Klik vervolgens achter jouw naam op het potloodje.

Stap 5: Klik op tabblad 2FA

Stap 6: Scan de QR-code met je mobiel (met de in stap 1 geïnstalleerde Google Authenticator)
Klik in Google Authenticator op het + (plus) icoontje en vervolgens op QR-scannen.

Stap 7: Er verschijnt vervolgens een scherm waarin je een nieuw wachtwoord kunt instellen. Stel hier een veilig wachtwoord in. In het laatste veld plaats je de code welke in je Google Authenticator app (op je smartphone) wordt getoond.

Jouw account is nu beveiligd. Iedere keer bij het inloggen open je de Google Authenticator app en neem je de code die daar getoond wordt over in het inlogscherm van Mach3Blocks.